Djur har inte en röst, men det har jag. En jävligt hög röst. Precis som alla ni andra.
Häll shampoo i ögat, det svider, eller hur? Bra, sluta testa på djur. 
 
Det finns få saker som skär i mig så mycket som djurmisshandel, vanvård och maktmissbruk på djur. Jag kan inte förstå hur någon kan njuta av att se en maktlös varelse lida. För mig finns det inte mycket som är vidrigare än så. Det finns för mig ingenting som gör dig till en mindre människa än det. Det är fruktansvärt små människor som njuter utav sånt. 
Oavsett om det handlar om matcher där björnar, hundar, tjurar attackeras av så människor andra djur eller redskap, där människan ska titta på och se det som underhållning. Eller att man inte tar hand om dom djur man har. Låser in, svälter eller gör illa. 
Oavsett om det handlar om transportering, farmar eller testdjur. Oavsett om det handlar om att 4 hönor/kycklingar sitter 4 stycken i en liten bur eller kor som står i bås där dom aldrig kan vända sig någonsin i sitt liv. Oavsett om det är misshandlade djur som folk filmar och lägger ut på sociala medier. 
 
Oavsett, så är ni dom värsta människor jag vet. Dom minsta jag vet. 
Därför skänker jag pengar till Djurensrätt & World Animal protection varje månad. Därför ger jag bort medlemskap i Djurens rätt till Mathias i julkapp och därför köper jag hundmat till hemlösa hundar på Kreta. 
Gör skillnad.